info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bemanningsföretag specialgranskas

Nu sätts bemanningsbranschen under Skatteverkets lupp. Personaluthyrare i bland annat byggbranschen granskas, i syfte att stoppa svart arbetskraft.

Skatteverket har länge varit väl medveten om att bemanningsföretagen i bland annat byggbranschen använder sig av svart arbetskraft. Och nu tillförs extra resurser för att granska den här verksamheten. Under två år med start i vår ska uthyrningsföretagen kartläggas.

Orsaken till att så många oseriösa företagare dras till bemanningsbranschen är framför allt att där finns stora och snabba pengar att tjäna.
– Skillnaden mellan att betala ut lön vitt och att betala ut svart är lugnt det dubbla, när alla försäkringar, skatter och avgifter är medräknade, säger Pia Bergman, som projektleder granskningen på Skatteverket.
Arbetsgivarna lockas även av att slippa ta ansvar för sina anställda.

De senaste två veckorna har Byggnadsarbetaren.se rapporterat om en svarthärva i mångmiljonklassen, som rör just bemanningsföretag i byggbranschen. Elva personer står åtalade för bland annat grova skattebrott sedan de misstänks ha försett Stockholms byggarbetsplatser med svart arbetskraft.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bemanningsföretag specialgranskas

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig