info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bäst på säkerhet på bygget? – "100 000 arbetade timmar utan en enda olycka"

Tre finalister kämpar om Håll Nollans årliga arbetsmiljöpris: Ellevio, Skanska och Peab.

Ska Ellevio ta hem årets arbetsmiljöpris från "Håll Nollan"? Foto: UnnTiba

Håll Nollan, initiativet som stöds av flera stora byggbolag och vars vision är att alla ska komma hem oskadda från sin arbetsdag, delar varje år ut ett arbetsmiljöpris till någon eller några som främjat säkerheten på bygget. Tre finalister slåss om utmärkelsen:

  • Elnätsbolaget Ellevio. ”Efter en tragisk dödsolycka 2016 sjösatte Ellevio ett omfattande säkerhetsprogram, både för att vända den negativa olyckstrenden men också för att som beställare ta möjligheten att visa om omtanke om all personal på arbetsplatserna.”
  • Skanska för sitt säkerhetsarbete i samband med bygget av kontorshuset Epic i Malmö där man ”klarat 100 000 arbetade timmar utan en enda olycka”.
  • Peabs specialinrättade team för trafikanordningar (TA). De stöttar hela Peab med kompetens kring säkra trafikanordningar.

    – Genom att vi kopplas in kan vi ta med oss arbetssätt och erfarenheter över projektgränserna och hjälpa till med vår kompetens för att göra arbetsplatserna längs vägarna säkra, säger Anncatrin Elversson, TA-chef på Peab, i ett pressmeddelande.

    Vinnaren utses den 25 mars.

    Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Fakta: Håll Nollan
Grundare till Håll nollan är: Akademiska Hus, Assemblin, Bravida, Byggherrarna, Jernhusen, Locum, NCC Building, Peab, Skanska Sverige, Sveriges Byggindustrier, Trafikverket, Vasakronan och  Veidekke.
Tomasz Pozar
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bäst på säkerhet på bygget? – "100 000 arbetade timmar utan en enda olycka"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig