info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bandidos misstänks fixa svartjobbare till bygget

"Tillsynes seriösa byggföretag får hjälp med att anlita svart arbetskraft och dölja detta i bokföringen", säger Chefsåklagare Mats Matsson vid Ekobrottsmyndigheten i Malmö till DN.

I tisdags slog ett hundratal poliser till mot Bandidos i Skåne. Det kriminella nätverket misstänks ha försett byggföretag med svart arbetskraft.
Det här är första gången som polisen upptäcker kopplingar mellan Bandidos och företag i byggbranschen. Den illegala handeln med svart arbetskraft skall ha ägt rum under 2006 och 2007.
Bland de anhållna finns även personer knutna till de misstänkta byggbolagen. Enligt DN har minst ett företag säte i Göteborg. Ekobrottsmyndigheten vill inte avslöja vilka företagen är.
– Gängen lär sig av varandra och byggbranschen är en av de säkraste inkomstkällorna för den organiserade brottsligheten, säger Mats Mattson till DN.

Enligt Polisen ska Bandidos ha fixat svart arbetskraft till de olika byggföretagen. Det kriminella MC gänget skall själva ha stått för lönerna, och sedan fakturerat byggbolagen för tjänsten. Köparna av dessa tjänster tjänar pengar genom att de slipper betala skatt och arbetsgivaravgifter. På så sätt har byggföretagen kunnat knyta till sig kontrakt genom att erbjuda kunder låga offerter.

Polisen tror att det de misstänkta byggbolagen tillsammans har förskingrat omkring 15 miljoner kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bandidos misstänks fixa svartjobbare till bygget

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig