info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Avloppsbrunnen som sabbat sport och lek i 70 års tid

Minns du känslan när man som barn råkade sparka bort fotbollen och inte kunde hitta den? Det här är värre…

HITTAT PÅ BYGGET. Varje gång det regnade svämmade avloppsbrunnen på det lilla hotellet Parrottsville Inn i amerikanska Tennesse över. År 2012 fick ägaren till slut nog och gjorde det enda rätta – ringde professionell hjälp.
Själv trodde ägare att det var jord och skräp som orsakade stoppet, men rörisarnas fynd fick alla att häpna.

Det tog tre dagar att rensa brunnen. När yrkesarbetarna till slut var klara kunde de räkna till 27 basketbollar, ett tiotal amerikanska fotbollar och flera basebollar. De äldsta basketbollarna daterades till 1940-talet, och brunnen har alltså sabbat sport och lek i hela 70 års tid.

Många ungar har nog svurit i frustration över de bollar som genom åren slukats i detta avloppens svarta hål. Men lyckligtvis var det bra kvalitet på grejerna förr. Bollarna putsades upp och donerades till de barn som i dag leker på sportfältet i närheten. Samma sportfält som bollarna en gång kom ifrån när deras far- och morföräldrar (?) råkade ta i lite för hårt.

Har du hittat något spännande på bygget eller vill du läsa om andras fynd? Klicka här för att gå med i Facebookgruppen Hittat på bygget! 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Avloppsbrunnen som sabbat sport och lek i 70 års tid

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig