info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Avled efter fall på julafton

En byggnadsarbetare avled på julafton vid en fallolycka. Mannen föll sex meter från ett tak på Vikbolandet utanför Norrköping. Polis och arbetsmiljöinspektion har mycket knapphändiga uppgifter om olyckan.

En byggnadsarbetare förolyckades på julafton vid ett fall på sex meter från ett tak i östra Husby utanför Norrköping. Olyckan inträffade, enligt uppgifter till Norrköpings Tidningar, när en av de tre byggnadsarbetare som arbetade på taket hade kopplat loss sin livlina för att flytta fästpunkt.
Varken polis eller arbetsmiljöverkets inspektör har än så länge fått några detaljerade uppgifter om olyckan. Det man vet är att en polsk man förolyckats efter ett fall från taket på en större byggnad.

Arbetsmiljöinspektör Bengt Johansson berättar att han under fredagen sökt en person som uppgivits som ansvarig för bygget.
– Den information jag har hittills säger egentligen inget om vad som hänt. Men det tycks inte ha funnits något fast fallskydd monterat, vilket krävs enligt reglerna om det inte handlat om tillfälliga arbeten, säger Bengt Johansson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Avled efter fall på julafton

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig