info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren 980×240 v9

Åtalad för stöld av kasserade dörrar – "ett missförstånd"

Mannen trodde han fått lov att ta metallskrot på ett bygge. Han greps av polis och åtalades för stöld men är nu frikänd.

Ett missförstånd menar rätten om den man som tog metallskrot trots att byggarna sagt nej. Foto: Mostphotos

Det är Norra Halland som berättar om den 44-årige mannen som trodde han fått löfte att ta kasserat metallskrot på en byggarbetsplats.

Händelsen inträffade i januari på ett bygge i Kungsbacka. Mannen, som kommer från ett annat EU-land, frågade en rörmokare om han fick ta metallskrot på marken, som han trodde var kasserat.

Rörmokaren sa nej och talade om att allt skulle slängas i en container en bit bort. Men 44-åringen misstolkade svaret och trodde han fick hämta skrot som låg i containern, där det bland annat fanns metalldörrar som byggherren värderade till cirka 8 000 kronor.
Polis kallades till platsen och mannen greps, häktades och åtalades senare misstänkt för stöld.

Men tingsrätten i Varberg frikände honom berättar Norra Halland. Mannen friades då den påstådda stölden enligt rätten verkade ha sitt upphov i ett missförstånd och dessutom framkom uppgifter om att värdet av metalldörrarna bara var någon hundralapp. Priset 8 000 kronor utgick från att man skulle hitta rätt köpare. Men de som jobbade på bygget ansåg inte sig ha tid att leta efter en köpare och hade kasserat dem istället.

Annons

Du läser: Åtalad för stöld av kasserade dörrar – "ett missförstånd"