info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ärliga byggjobbare hånas av svartarbetare

- Jobbar du åt Bosse Ringholm eller? Sådana tillmäle kan byggjobbare som vill jobba vitt på JM:s byggen i Stockholm, få höra från sina svartarbetande kollegor. Det framgick av ett vittnesförhör i Stockholms tingsrätt idag.

En 46-årig byggnadsarbetare vittnade i dag i den stora svarthärva i som just nu får sitt rättsliga efterspel i Stockholms tingsrätt.
Och det var ingen tjusig bild av Stockholms byggbransch som målades upp. Byggnadsarbetaren hade bland annat arbetat på ett JM-bygge i centrala Stockholm.
– Det var inget trevligt att jobba där. Mest irriterad var jag på att där inte arbetade riktigt yrkesfolk. De sprang omkring i gympadojor utan riktiga arbetskläder, vittnade han inför rätten.

I polisförhör har den 46-årige byggnadsarbetaren tidigare uppgivit att kollegor frågat honom om ”han jobbade åt Bosse Ringholm eller”, när det gick upp för dem att han deklarerade sin inkomst och betalade skatt.
46-åringen arbetade under våren och sommaren 2005 åt det företag som står i centrum för härvan. Han fick sin lön vitt, men säger sig ha hört om att kontanta löneutbetalningar i kuvert förekom till andra anställda.

Företrädarna för företaget misstänks för att ha undanhållit staten miljonbelopp i obetalda skatter och arbetsgivaravgifter. De har haft såväl Peab som Kungsmontage bland sina kunder. Idag, sittandes inför sina åtalade, före detta arbetsgivare, var 46-åringen mycket försiktig med sina uttalanden. Men han gick till slut ändå med på att det han sagt i polisförhören stämde.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ärliga byggjobbare hånas av svartarbetare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig