info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Är Brix världens kändaste bygghund? ”Jobbar nästan varje dag”

Svansviftaren ”Brix the builder” välter internet med sina sköna byggskills och stora hundögon. Och självklart har han både hörselkåpor och verktygsbälte på.

Brix gör ett riktigt hundjobb. Foto: @thetooldog

Fyraårige Brix, en Staffordshire bull terrier, har blivit världskändis på sociala medier med tusentals följare. Och det är lätt att förstå varför – han gör ett riktigt hundjobb.

Redan ett halvår efter att han lämnade kenneln för sin nya husse fick han börja arbeta med att såga, kapa och montera. Brix kör även maskin och beskrivs som ”smart och uppmärksam”. Borr- och slipmaskin grejar han med lätt tass.

– Brix tycker inte att man kan ha för många verktyg, berättar husse, snickaren Brenton McNeil från Ocean Grove, Australien för Byggnadsarbetaren.

Brix gillar verktyg och maskiner. Mycket. Foto@thetooldog

Brenton tar helst med sig Brix till jobbet varenda dag. Att lämna hunden hemma kändes aldrig som ett alternativ. Folk blir glada när de ser honom och det verkar vara ömsesidigt.

– Det finns inget han gillar mer än att få hälsa på alla som kommer till hans arbetsplats. Han tycker om genomgångar, konstaterar Brenton som driver byggfirman Victorian Built.

Så jobbar en superstar. Foto:@thetooldog

Brix liv som byggstjärna och influencer tog ett skutt när han var med i brittiska The Sun och visade upp sin charmiga stil. ”Jag tycker att hundar absolut kan vara på byggen, förutsatt förstås att de väluppfostrade”, slår Brenton fast i tidningen.

Vad Brix själv, alias @thetooldog, säger om berömmelsen och livet som bygginfluencer? Förmodligen: ”Vov!”.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Är Brix världens kändaste bygghund? ”Jobbar nästan varje dag”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig