info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Antalet anställda ökar inom byggbranschen

Byggandet fortsätter att gå starkt. Både orderstockarna och antalet anställda har ökat de senaste månaderna, visar Konjunkturbarometern.

Det går just nu riktigt bra för byggbranschen. I förra veckan kom Sveriges Byggindustrier med sin konjunkturrapport som visade att byggandet går starkt, särskilt bostadsbyggandet. Antalet påbörjade bostäder ligger på rekordhöga 61 000 i år, i nivå med miljonprogrammets glansdagar.

Brist på arbetskraft främsta hindret

Idag kom Konjunkturbarometern för oktober månad som visade på liknande positiva siffror. De senaste tre månaderna har byggandet ökat, rapporterar företagen inom bygg- och anläggningsverksamheten. Orderstockarna uppges ha vuxit och antalet anställda uppges ha ökat de senaste månaderna. En majoritet av företagen rapporterar att brist på arbetskraft är främsta hindret för ökat byggande.

Stark optimism på ett år sikt

Framtiden ser också ljus ut. Byggföretagens förväntningar på orderstockar och byggande de närmaste tre månaderna är fortsatt optimistiska och sysselsättningen fortsätter att öka. Optimismen är även stark på ett års sikt. Konjunkturbarometern publicerar varje månad statistik över företagen och hushållens syn på den ekonomiska utvecklingen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Antalet anställda ökar inom byggbranschen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig