info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Anläggningsbranschen stod stilla för arbetsmiljön: ”Enskilt viktigaste frågan”

Klockan 13 på fredagseftermiddagen stannade ett fyrtiotal arbetsplatser runt om i landet upp i 15 minuter, när Trafikverket i samarbete med anläggningsbranschen anordnade en stand down för arbetsmiljön.
Stand down i Trafikverkets regi vid Förbifart Stockholm.

Under 15 minuter på fredagseftermiddagen avstannade arbetet på ett fyrtiotal av Trafikverkets arbetsplatser runt om i Sverige.
– Det är för att manifestera och lyfta fram arbetsmiljöns betydelse, det är den enskilt viktigaste frågan för branschen. Alla ska komma hem och ingen ska förolyckas på sitt arbete, säger myndighetens projektledare Karin Rybäck.

LÄS MER: Vi bevakar olyckorna på ditt jobb

Det var femte året i rad som Trafikverket höll en stand down för arbetsmiljön. Dagens upplaga arrangerades tillsammans med Sveriges byggindustrier, Svenska teknik & designföretagen och det nystartade branschsamarbetet Håll nollan och innefattade även en tyst minut för de som förolyckats på landets byggen.
Trafikverket är landets största aktör inom infrastrukturprojekt och har flera gånger tidigare fått kritik för sitt arbetsmiljöarbete. 2013 utsåg Byggnadsarbetaren myndighetens projekt 2013 till Årets sämsta bygge.
– Trafikverket måste leva upp till sin nollvision. Det är helt oacceptabelt att byggnadsarbetare skadas svårt och dör på Citybanans arbetsplatser, sade Arbetsmiljöverkets inspektör Christian Lönnström då.

Annons
Instruktörerna 640×240 V23-26
arrow_forward Senaste nytt
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer