info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Allvarlig olycka - byggnadsarbetare föll 11 meter

En snickare föll elva meter rakt ner i en ventilationstrumma på ett bygge i Karlstad i går eftermiddag. Mannen är allvarligt skadad och han fördes med ambulanshelikopter till Akademiska sjukhuset för specialistvård.

Snickaren arbetade på ett Peabbygge i centrala Karlstad. Han höll på med att lägga golvskivor i närheten av ett fläktrum. Plötsligt ramlade mannen över kanten till en ventilationstrumma och föll först åtta meter ner till botten av den. Sedan föll han ytterligare tre meter ner till ett schakt.

– Byggnadsarbetarna arbetade med prefab-bjälklag i betong. De hade som rutin att gjuta hållare för skyddsräcken. Här var det en avvikelse från detta. Snickaren arbetade i fläktrumsnivå, det fanns det inget betongbjälklag. Av någon anledning var trummorna inte täckta. Ingen personlig skyddsutrustning användes, säger Tord Persson, handläggare på arbetsmiljöverket som har besökt arbetsplatsen.
Arbetsledningen kan i dagsläget inte svara på vilket fallskydd man hade tänkt att arbetarna skulle i den här delen av bygget. Arbetsmiljöverket kommer att få mer information om hur man resonerat i den här delen. Peab kommer också att starta en egen utredning om bakgrunden till olyckan.

Det finns inga vittnen till händelsen. Mannen var i princip klar med golvläggningen när olyckan inträffade. Den arbetskamrat som befann sig närmast 25-åringen, såg inte vad som hände.
Enligt en artikel i Värmlands Folkblad började det så kallade Mitticity-byggnaden uppföras för ett och ett halvt år sedan. Sammanlagt arbetar runt 170 man på bygget, varav 60 är anställda av Peab, övriga är underentreprenörer.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Allvarlig olycka - byggnadsarbetare föll 11 meter

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig