info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ackordsförhandling kan sluta i uppsägning

Det kan bli aktuellt med uppsägningar av elva byggnadsarbetare som jobbar på Hallandsåsen. Orsaken är arbetsbrist enligt Skanska Vinci. På Byggnads hävdar man att en ackordsstrid ligger bakom.

Det råder förstämning på Hallandsåsen. Elva byggnadsarbetare som arbetar med betonggjutningen ska eventuellt sägas upp. Skanska Vinci har kallat facket till en förhandling i morgon onsdag klockan 13:00.
– Det hela började förra veckan när killarna på Hallandsåsen efterfrågade hjälp med en ackordsförhandling som kört fast. Jag försökte boka en tid med platsledningen därute och de skulle återkomma, säger Bengt Säfström, ordförande för Byggnads avdelning i Helsingborg.
När Skanska Vinci senare hörde av sig ville de inte förhandla om något ackord, utan om uppsägning av samtliga som arbetar med gjutningarna.
– Det är inget som är klart ännu, men det stämmer att vi har kallat till en förhandling som beror på arbetsbrist. Orsaken är att vi flyttat fram en del av jobben tills vidare, säger Pernilla Gustafson, informationsansvarig på Skanska Vinci.
Enligt Bengt Sävström har de aktuella betongarbetena flyttats fram till hösten 2007.
– Man kan ju fundera på varför de flyttar på jobbet i samband med att Byggnads gick in och skulle hjälpa till i ackordsförhandlingen. Jag tror att den verkliga orsaken är att de vill byta till en entreprenör där det inte blir aktuellt med en ackordsuppgörelse, säger Bengt Sävström.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ackordsförhandling kan sluta i uppsägning

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig