info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

7 kronor billigare medlemskap

I år blir det billigare att vara medlem i Byggnads i och med att den förhöjda finansieringsavgiften sänks från 250 till 243 kronor.

Den förhöjda finansieringsavgiften som infördes av riksdagen i början av 2007 sänks i år med sju kronor från 250 till 243 kr/mån. Inga andra förändringar av medlemsavgiften, varken sänkningar eller höjningar, är i nuläget inplanerade för 2008.
– Generellt kan man ju säga att medlemskapet blivit billigare, säger Mariann Andersson på Byggnads medlemsredovisning.

I maj förra året slopades mätnings- och granskningsarvodena vilket innebar att medlemsavgiften sänktes med 225-250 kr/månad per medlem. Samtidigt höjdes förbundsavgiften med 155 kr/mån för helbetalande medlemmar. Efter detta, inklusive den förhöjda finansieringsavgiften, hamnade medelavgiften för helbetalande medlemmar på 777 kr/mån, inklusive förhöjd finansieringsavgift och extra förbundsavgift. I och med sänkningen blir den summan nu i stället 770 kronor.
Medelavgiften för helbetalande som betalar förhöjd finansieringsavgift men inte den extra förbundsavgiften blir 621 kr/mån och för helbetalande som inte betalar förhöjd avgift men extra förbundsavgift blir det 528/kr mån.

Lokalt skiljer sig avdelningsavgifterna något, men som mest handlar det om 26 kr/mån och ingen avdelning aviserar några höjningar. Billigast är det att vara med i Byggettan och dyrast är det på Byggnads Mälardalen och Byggnads Dalarna.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 7 kronor billigare medlemskap

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig