info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

30 dömda efter skatterazzia

Ett 30-tal personer har dömts. Skattekontoret har hittat oredovisade inkomster som lett till att byggföretag krävts på totalt 40 miljoner kronor i skatt. Det är resultatet av en granskning som skattekontoret i Helsingborg gjort under tre år.

Skattekontoret har specialgranskat mindre byggföretag, enmansföretagare eller företag med fler anställda.
Totalt har ett 80-tal företag granskats och 15 ytterligare revisioner pågår. I drygt 50 företag har man hittat oredovisade inkomster. Tillsammans har dessa företag krävts på cirka 40 miljoner kronor i skatt.

I många fall har skattefusket anmälts till ekobrottsmyndigheten. Det har lett till ett 30-tal fällande domar. En företagare dömdes till tio månaders fängelse och fem års näringsförbud.
Vissa hantverkare har haft ersättning från försäkringskassan samtidigt som de jobbat.

Ytterligare granskningar kommer att göras framöver. Den senaste granskningen har omfattat Helsingborg och kommunerna däromkring, men numera tillhör skattekontoret en ny region, region södra. Den omfattar: Skåne Blekinge, Kronobergs och Kalmar län, samt Öland. Inom ramen för denna ska en ny granskning göras av mindre byggföretag.
– Granskningen kommer att omfatta 600 företag, berättar Thomas Stefansson, skatteinformatör, på skattekontoret i Helsingborg.
Av dessa revisioner kommer 200 att vara särskild grundlig, där man besöker företagen och begär in bokföringen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 30 dömda efter skatterazzia

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig