info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

264 byggavtal med utländska företag

Byggnads har tecknat 264 hängavtal med utländska byggföretag sedan konflikten i Vaxholm kulminerade årsskiftet 2004/2005, skriver Byggnads i ett pressmeddelande.

– Det har varit märkbart lättare att teckna hängavtal efter denna konflikt, Vi har framgångsrikt hävdat den svenska modellen för ordning och reda på arbetsmarknaden, säger Byggnads avtalssekreterare Gunnar Ericson i pressmeddelandet. 
Ytterligare 38 utländska företag har blivit avtalsbundna med Byggnads under denna tid genom nya medlemskap i arbetsgivarorganisationer.
– Det är anmärkningsvärt att så få utländska företag blivit medlemmar i arbetsgivarorganisationerna. Men det är inte så märkligt om man betänker att Sveriges Byggindustrier finansierar en process för utanförskap från svenska kollektivavtal, i EU-domstolen, säger Gunnar Ericson. 
Byggnads skriver i pressmeddelandet att man känt ett starkt stöd från svenska företag när det gäller att teckna hängavtal med utländska företag. Byggfacket menar att det beror på att företagen vill konkurrera på lika villkor.
De anställda i det lettiska företaget i Vaxholm uppgav för tidningen Byggnadsarbetaren att de tjänade 2,38 lati per timme, vilket motsvarar cirka 35 kronor i timmen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 264 byggavtal med utländska företag

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig