info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

20-åring avled efter svår byggolycka

En 20-årig byggnadsarbetare avled efter de skador han fick vid en olycka i Holmsund, utanför Umeå. Vid olyckan klämdes 20-åringen mellan två tio tons betongblock och blev liggande i iskallt vatten.

20-åringen arbetade med vid ett kajbygge i Holmsund, utanför Umeå, när olyckan hände. Han höll på med att manövrera ner betongblock i vattnet. Dessa hölls stadiga med hjälp av ett lyftredskap. När vajeröglan på ena blocket gick av, blev belastningen på kättingdelen som höll den andra öglan för stor och kättingen brast också. Byggnadsarbetaren fastnade mellan det fallande blocket och ett annat block med underkroppen. Han blev liggande i cirka tio minuter med en stor del av kroppen under vatten.

Arbetskamraterna runtomkring försökte ta loss honom och hjälpa honom. De hämtade en grävmaskin en bit därifrån och kopplade kättingar runt betongklumpen för att få honom fri. När brandkåren kom fram var byggnadsarbetaren vid medvetande.
Men han hade bland annat fått svåra krosskador och avled senare av skadorna. 20-åringen var anställd av NCC Construction som hade hand om byggarbetsplatsen.
Polis och arbetsmiljöinspektionen utreder nu olyckan och en internutredning har tillsatts av NCC. De anställda på arbetsplatsen fick under torsdagen och fredagen krisstöd och det fortsätter även under måndagen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: 20-åring avled efter svår byggolycka

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig