Publicerad 3 juli 2017 09:35

Fortsatt uppgång av antalet konkurser i byggsektorn

Branschen sämst av alla första halvåret

Trots strålande tider i byggsektor fortsätter antalet konkurser att öka. Hittills i år är siffran uppe i  572.

Under juni månad gick 106 byggbolag i konkurs. Siffran är hög och innebär att trenden med allt fler konkurser i branschen fortsätter. Sammanlagt mellan januari och juni har nu 572 byggbolag tvingats lägga ner verksamheten. Under samma period 2016 var antalet 478, vilket innebär att konkurserna i byggbranschen ökat med 20 procent mellan första halvåret 2016 och 2017.
- De senaste årens fina konkursutveckling är bruten i bygg och restaurang. Det är förvånade med tanke på ökad efterfrågan och den goda konjunkturen. Bolag går i konkurs av olika anledningar med bedrägeriaspekten verkar vara en allt viktigare faktor att räkna med, säger Richard Damberg, ekonom och utbildningsansvarig på UC.

Nyckelord:

Konkurs

Tyck till! Kommentera artikeln

Sortering av kommentarer:

Visa senaste förstVisa äldst först
  1. Driver egen firma i Stockholmsområdet. Här finns hur mycket arbete som helst, men priserna är väldigt pressade för underentreprenörer, ofta under vad som kan kallas anständigt. Offertrundorna kan gå hur långt som helst. Så trots rådande högkonjuktur i byggsvängen, så är det svårt att få det att gå ihop.

  2. Har vi lärt oss av historien... Svar neeeeeej.Samma situation vid byggtoppar.... Slavlöner, lönedumpming. Laval avtalet gör mig bitter. Anbudsförfarande billigast vinner..... O det på statliga jobb förbifart s-holm, norra länken. Jag älskar mitt jobb, mina kamrater, pulsen, snacket på ett bygge är där jag vill vara o utvecklas som yrkesman. Men på dom mera lärorika jobben kryllar det av utländska arbetare o det gör mig uppgiven, bjässarna från utlandet dumpar priset o låter slipade advokater fixa resten..... Det jobbas på alla dagar på året julafton midsommar nationaldag.... Helgdagen är ett minne blott. Jag ångrar den dagen jag röstade Ja för EU..... Min ursäkt är ung ovetande o dum. Vill iallafall hedra mina kamrater som jag knegat me sen 99 vissa pansionerade... Ni är det bästa yrkeskåren har att tillgå... En elit som är oersättlig, ni är hjärtat o själen av en förlorad tradition dvs Lagbasen, det raka ackordet, sammanhållningen, objektsanställning, o ett jävlaranamma.

Skriv en egen kommentar

  • Skriv kort! Korta texter lockar fler att läsa (Om du vill skriva en längre debattartikel: klicka på "Bodsnack" i topmenyn, sedan på "Skapa ny debatt".

För att du ska få publicera en kommentar måste du läsa och godkänna vårt regelverk för artikelkommentarer

Tema: Rasolyckan Ludvika

Tema: EFTERSPEL NÅIDEN BYGG
Tema: Byggkollen
Tema: Byggnads kongress 2018
Tema: Byggnads kongress 2018

Skyrocket för lagackordet i en region

Trots det – inget större lyft för den stora TBM-gruppen.

Byggnadsarbetaren granskar

Svartjobb, skattebrott och storskalig penningtvätt. Följ med bakom fasaden på Nya Karolinska.

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Har du varit utsatt för asbest på bygget?

Svarsalternativ Antal röster
Ja, det har hänt 438
Ja, flera gånger 415
Nej, aldrig 81

Bodsnack!

Mera bodsnack

Tester

Knivar, knäskydd, hammare, vattenpass, skruvdragare, lasermätare....Byggnadsarbetaren testar dina verktyg på bygget.

Arbetsmiljö

Har du rätt skyddsutrustning? Läs Byggnadsarbetarens artiklar om arbetsmiljö.

Annonsera

Med en annons i Byggnadsarbetaren når du både yrkesarbetare och chefer i branschen. Kontakta Acke Stenquist, Stenquist Försäljning AB.
Mejl: acke@sqfab.se
Telefon: 076-781 52 22.
Klicka här för mer info om priser, utgivningsdagar och målgrupp.
Välkommen!

  • Läs om byggnadsarbetarnas egna smarta uppfinningar som gör byggjobbet lättare.

  • Har du själv uppfunnit en bra grej? Tipsa Byggnadsarbetaren, ring 010-601 10 33, eller mejla: red@byggarb.se