info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Vintern är stressigast för oss på service"

"Det är värst när det först är jättekallt, 30 minus, och sedan blir mildare", säger rörmokaren Conny Widén. Vi kollar in arbetstopparna för tre hantverk där stresstålighet är ett måste. För rörmokaren är det värst när rören fryser.

– Vintern är stressigast för oss som jobbar på service. Det är värst när det först är jättekallt, 30 minus, och sedan blir mildare. Kylan går in i fastigheterna och ledningarna fryser sönder.
Det berättar Conny Widén, 55 år, rörmokare på GK Rör i Luleå. För fem till sex år sedan hade han jouren när en lägenhetsinnehavare ringde och klagade på att det rann vatten från lägenheten ovanför.

Läs mer: Då är det stressigast för glasarbetaren

”Det började spruta vatten ur blandaren”

– Jag gick in i lägenheten och såg att det sprutade vatten från den spruckna blandaren i tvättstugan i lägenheten. De som bodde i lägenheten var bortresta, men hade lämnat ett fönster öppet, vilket gjorde att vattnet frös i rören och det bildades en ispropp. När det sedan blev mildare tinade isproppen och det började spruta vatten ur blandare.

Läs mer: Då är det stressigast för kylmontören

”Det var istappar i hela villan”

Conny Widén berättar också om vid ett annat tillfälle när säkringen hade gått i en villa.
– Alla radiatorer och vattenledningar hade frusit sönder. Det var istappar i hela villan när de kom hem från semestern. Det kan bli en hel del övertid för oss när man har jourjobben. Det ringer hela tiden och man får inte sova någonting. Men det var några år sedan jag hade jouren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Vintern är stressigast för oss på service"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig