info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Vi fastnade i en kö i tio timmar"

Stephan Holmberg, servicemontör på Bravida, fastnade i gårdagens snöoväder i Stockholm och blev sittande i en kö i tio timmar.

Hur var det att jobba i snökaoset?
-Jättejobbigt. Det var omöjligt att komma fram på många ställen. Lastbilar och bussar hade fastnat i backar, när andra skulle köra om fastnade de också. Det var helt blockerat.
Vad var det värsta?

-Jag och min kollega fastnade i en kö i tio timmar. Vi skulle åka E 4an mot Farsta. Då var utfarten blockerad eftersom de stängt tunnlarna för trafik. Under dessa tio timmar kom vi fem kilometer. Den första timmen bara 50 meter.
Tio timmar i bil, vad gjorde ni?

-Vi hade en iPad där vi kollade på filmer och serier. Men det blev urtråkigt efter ett tag. Sedan fick man känningar i ryggen och måste ut och gå och vi hade bilen igång stundtals för att få lite värme.
Det låter rätt kämpigt?

-Ja det snöade hela tiden. Vi hade inget vatten, ingen mat. Visst hade man velat bara komma hem men det gick ju inte.
Så hur löste det sig?

-Vid 23-tiden började köerna rulla igen och jag var hemma vid midnatt. Idag är jag utmattad och har huvudvärk men vi jobbar och kör runt. Väglaget är lite bättre.
Funderade ni aldrig på att låta servicebilen stå igår?

-Nej men vi hann inte med så mycket som vi tänkt. Vi hann till två kunder som hade problem med värmen. Vi skulle egentligen hunnit med fyra. Men de som vi lämnade återbud till hade förståelse för det.
Hur var det att parkera med all snö?

-Det var lite djungelns lag. Man fick ställa sig där det var möjligt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Vi fastnade i en kö i tio timmar"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig