info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetare utsatta för hot

Spottloskor, glåpord och saboterad säkerhetsutrustning. Västlänkens byggnadsarbetare är hårt ansatta.

Arbetet med Västlänken skapar starka reaktioner i Göteborg. Genrebild från ett annat pågående tunnelbygge i stan som ingår i Västsvenska paketet. Foto: Kasper Dudzik

Byggnadsarbetare vid Västlänken i Göteborg har blivit utsatta för hot och glåpord. Det var tidningen GT först med att berätta igår.

– Jag var nere och pratade med en del av dem som arbetar med Västlänken. Då fick jag höra saker som oroade mig. Man berättade om spottloskor och glåpord, om nattliga telefonsamtal och annat, berättar Shahbaz Khan (S), biträdande kommunalråd och Göteborgs representant i styrgruppen för Västsvenska paketet, för GT.

Trafikverket är byggherre och bekräftar uppgifterna.

– Vi har haft problem i ungefär ett års tid och eftersom vi har nolltolerans vad gäller dålig arbetsmiljö så har det blivit en del polisanmälningar, säger projektledaren Bo Larsson till GT.

Trafikverket har enligt Bo Larsson gjort ett tjugotal polisanmälningar. Det handlar inte bara om hot vid arbetsplatsen. Någon har skurit i selar som används för arbete på höga höjder. Personer som arbetar med projektet har också fått ta emot hotfulla mejl och nattliga telefonsamtal.

Västlänken är en omdiskuterad järnvägstunnel som ska gå under centrala Göteborg. Bygget började i maj i år och ska pågå till år 2026.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetare utsatta för hot

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig