info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Utrett hur byggbodarna föll i vattnet

Tre eller fyra träpålar hade knäckts under vattenytan då byggbodarna åkte i vattnet. Det uppger Sveriges Radio att Peabs utredning visar om olyckan som inträffade i juli.

– Vi vet inte vad det beror på egentligen. Om det är pålarnas status eller om det är botten eller om det finns någon yttre påverkan i övrigt, sa Peabs arbetschef Johan Ekberg till Byggnadsarbetaren tidigare i augusti.
Han pratade om den olycka som inträffade den 27 juli. Tre byggbodar som stod på en pålad konstruktion invid kajen föll i vattnet på Hisingen i Göteborg.
Nu uppger Sveriges Radio att olyckan inte berodde på några förflyttningar i botten, utan helt enkelt på att träpålarna som bodarna stod på var i sämre skick än förväntat. Tre eller fyra av pålarna knäcktes därför. Det visar Peabs utredning som nu ska redovisas till Arbetsmiljöverket, uppger Sveriges Radio.
Bodarna stod ovanpå vattnet. Konstruktionen de vilade på var fäst i kajen på innersidan. Ute i vattnet satt den i pålarna som sträckte sig från botten.
En man fanns i bodarna när olyckan inträffade.
– Han gick till dörröppningen, hoppade i vattnet, simmade in och fick hjälp upp. Sedan, efterhand, sjönk bodarna då de tog in vatten, har Johan Ekberg tidigare sagt till Byggnadsarbetaren.
Konstruktionen som bodarna stod på har använts till bodetableringar flera gånger tidigare, den uppfördes en gång i tiden för just det syftet.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Utrett hur byggbodarna föll i vattnet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig