info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

USA: Drickande byggare söks upp

Efter en rad olyckor på bygget av nya World Trade Center i New York satsar de amerikanska myndigheterna nu på att hålla byggnadsarbetarna borta från barerna.

Det stora amerikanska bygget av nya World Trade Center har kantats av en mängd olyckor. Bland annat föll 40 ton stålbalkar hela 40 våningar i februari och nu i juni föll en byggnadsarbetare och spetsades av en stålbalk.

Det har lett myndigheterna till att tackla arbetsmiljöproblemen på ett minst sagt annorlunda sätt. Den amerikanska tullmyndigheten som ansvarar för bygget har nämligen börjat skicka in civilklädd personal på barerna i området för att hitta byggnadsarbetare som super till på lunchen.
− Vodka, stålbalkar och ett bygge går inte ihop, vi kommer inte att tolerera det. Det har varit ett problem i byggbranschen under lång tid nu och det här är det mest komplicerade byggprojektet som finns, säger Tullmyndighetens chef Pat Foye till tidningen New York Post.

Ertappades med öl på lunchen

Även om man inte vet om olyckorna och alkoholen har något samband vill myndigheten inte chansa. Hittills har 20 byggjobbare blivit av med sin licens för att jobba på det stora bygget. En av dem, en 48-årig byggnadsarbetare ertappades med att dricka öl till hamburgaren under lunchtid.
− Jag är ledsen att säga det, men barerna är proppfulla, säger han till New York Post.

Sebastian Danielsson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: USA: Drickande byggare söks upp

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig