info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Uppsagda trots att det finns jobb

Peab väljer att anlita underentreprenör i stället för att ge uppsagda jobb. De uppsagda får lämna ett nyss påbörjat bygge på Borås lasarett.

Den sista maj slutar de sista av de 34 uppsagda på Peab i Borås. De sades upp på grund av arbetsbrist och nu har uppsägningstiden gått ut.
De får lämna ett bygge på Borås lasarett där det fortfarande återstår nästan ett års arbete. Men i stället för att återanställa de uppsagda väljer Peab, enligt Radio Sjuhärad, att anlita underentreprenörer.

– De vill inte återanställa eftersom de inte fick sortera i turordningslistan vid uppsägningen, säger Rolf Andersson, ordförande på Byggnads i Borås.
De fem Peabanställda som har längst uppsägningstid kommer att få bygga färdigt en tre meter tjock betongvägg som ska innesluta strålning från den nya onkologavdelningen på lasarettet. När väggen är färdiggjuten får de gå.

Rolf Andersson anser att Peab går runt lagen om anställningsskydd genom att ta in underentreprenör i stället för att återanställa. Vid förhandlingen den 19 maj, som genomförs på avdelningens begäran, kommer man att kräva återanställning.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Uppsagda trots att det finns jobb

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig