info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Två allvarliga arbetsplatsolyckor

Två allvarliga arbetsplatsolyckor har inträffat, den ena i samband med rivningsarbete i Hultsfred och den andra på ett villabygge i Sigtuna. Tillståndet för en av de drabbade är kritiskt.

En man skadades allvarligt vid en arbetsplatsolycka i Hultsfred igår. Mannen som är i 60-årsåldern höll på med rivningsarbete på ett nedlagt sågverk, när han föll flera meter rakt ned i marken, rapporterar P4 Kalmar. Mannen vårdas på universitetssjukhuset i Linköping. Han har livshotande skador och hans tillstånd är kritiskt.

Medvetslös

I måndags inträffade en arbetsplatsolycka i Sigtuna, i ett område där det byggs ett antal nya villor. Mannen jobbade på taket då han föll cirka fyra meter ner på marken. Han blev medvetslös i samband med fallet, men var vid medvetande när han senare fördes till Karolinska Sjukhuset.
– Vi har hört arbetskamraterna och ska höra mannen senare. Vi vet inget om skadorna än, men personen lever. Vi kunde inte se några byggställningar när vi var på plats, men vi vet inget om orsakerna till olyckan än, utredningen får visa orsakerna, säger kriminalinspektör Katharina Genberg till Byggnadsarbetaren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Två allvarliga arbetsplatsolyckor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig