info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tar år att utreda olyckor

Anmälningar om arbetsplatsolyckor tar ofta mycket lång tid att utreda. Inte sällan flera år och bland annat drabbas byggbranschen hårt. Det visar en genomgång som gjorts av Ekot.

Mats Palm är chef på Åklagarmyndighetens riksenhet för miljö- och arbetsmiljömål och han ser mycket allvarligt på att det tar så lång tid att utreda olyckor på arbetsplatser.
– Under senare tid har vi sett allt fler exempel på allvarliga fall av arbetsmiljöbrott som legat alltför länge när det gäller vållande till annans död och vållande till kroppskador, säger Mats Palm, till Ekot.
Han ser den långa handläggningstiden som ett stort problem.
– Till slut kan vi hamna i den situationen att allvarliga ärenden skrivs av för att man inte tagit reda på den bevisning som fanns från början. Bevis är en färskvara så det kan få allvarliga konsekvenser, säger Mats Palm.
I byggbranschen har det under det senaste åren inträffat flera allvarliga olyckor med dödlig utgång. Något som Byggnadsarbetaren skrivit om tidigare. Vid flera av dessa fall har utredningarna tagit mycket lång tid vilket bland annat drabbat anhöriga hårt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tar år att utreda olyckor

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig