info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tak rasade på Peab-bygge i Växjö: ”Jag hörde hur det small till”

Ett tak rasade ner i går på en Peab-arbetsplats i centrala Växjö. Ingen kom till skada vid olyckan, men polisen bedömer olyckan som allvarlig.

Raset inträffade i går förmiddag på en arbetsplats, där Peab bygger bostäder. Enligt Smålandsposten ska det röra sig om en del av ett tak på lägenhetshuset innergård som har rasat ner i källaren och räddningstjänsten uppger att cirka en tredjedel av innertaket på cirka 1000 kvadratmeter ska ha rasat ner. Enligt Smålandsposten ska en av byggnadsarbetarna ha varit på plats när taket rasade, men klarade sig undan från att krossas.

”Hörde hur det small till”

– Jag hörde hur det small till så jag förstod att det var något på riktigt. Men att det var så allvarligt trodde jag inte, säger snickaren Jan Nilsson till Smålandsposten.
Polisen har nu gjort en anmälan efter händelsen och ärendet rubriceras som framkallande av fara för annan. Enligt polisen var det en stor risk att många kunde ha dödats eller skadats allvarligt när taket rasade in, eftersom det fanns byggnadsarbetare på platsen och folk i byggnaden intill. Enligt Peab är det ett bjälklag på innergården som gett vika.
– Vi vet inte varför ännu. Det vi gör nu är att vi säkerställer byggnaden och tar hand om de berörda i personalen, säger Kajsa Jacobsson, presschef på Peab till SVT Nyheter.
Peab kommer att starta en internutredning för att ta reda på orsakerna till raset.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tak rasade på Peab-bygge i Växjö: ”Jag hörde hur det small till”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig