info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stressad fotgängare orsakade olycka på byggarbetsplats

Trots tydliga varningsskyltar valde en stressad fotgängare att gena över en byggarbetsplats. Det hela resulterade i att en grävmaskinist råkade skada sin kollega.

Stressad fotgängare orsakade byggolycka
När killen genade över bygget råkade grävmaskinisten skada sin kollega. Foto: Mostphotos

Det var i samband med att ett entreprenadföretag från Sala arbetade med asfaltsjustering i ett bostadsområde i Västerås i mitten av maj som olyckan inträffade. De boende i området hade informerats om att arbetet skulle genomföras och att de därför behövde te ta en annan väg till och från sina bostäder.

Kollegan klämdes fast

Men en man som var stressad till jobbet brydde sig inte om detta utan valde att försöka ta sin vanliga väg. Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket blev grävmaskinisten distraherad av den förbipasserande killen och råkade göra en manöver med grävmaskinen så att hans kollega klämdes fast mellan grävmaskinens aggregat och en sandhög.

– Det var en rad olika omständigheter till att det här hände. Det hade kunnat tagit en ände med förskräckelse men som tur var blev anläggaren inte allvarligt skadad, säger Joakim Falk, vd på entreprenadföretaget.

LÄS ÄVEN: Grävmaskinisten tryckte ihjäl ett monster till råtta

Enligt Joakim ”sopade anläggaren inte ihop direkt”, men kände samtidigt att det inte var som det skulle i ryggen. Efter ett besök hos en kiropraktor konstaterades det att bäckenet var förskjutet en centimeter.

– Som tur var mår han bra igen och är tillbaka i arbete. Och även grävmaskinisten mår bra efter det som har hänt, säger Joakim Falk.


Få de senaste byggnyheterna – direkt i din inbox! Prenumerera på Byggnadsarbetarens nyhetsbrev.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stressad fotgängare orsakade olycka på byggarbetsplats

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig