info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Storvarsel på NCC

Totalt 100 byggnadsarbetare på den enhet som bygger bostäder inom NCC i Stockholm har varslats om uppsägning. Det är cirka 20-25 procent av hela arbetsstyrkan på 430 personer.

Det är inom området nybyggnad av bostadshus som konjunkturläget försämrats kraftigt.
– Det finns jobb att räkna på, men konkurrensen är stenhård. Det har kommit in för många aktörer, även från utlandet och de kan ta ett mycket lägre timpris. Priserna dumpas, säger Bo Johansson som är regional facklig förtroendeman i NCC.

I början av september kom det första varslet med 50 anställda och igår kom varsel nummer två med ytterligare 50. Det blir totalt 100 man, av 430 som arbetar på NCC med nybyggnation av bostäder i Stockholm.
– Man ska komma ihåg att vi ännu inte har inlett några förhandlingar, så vi vet inte vad det landar på säger Bo Johansson.

Han är bekymrad över att det byggs så få hyresrätter i Stockholm idag och ser den långa projekteringstiden i Sverige som ett stort problem.
– Man kan hoppas att det kommer in några snabba jobb nu, men det finns väldigt lite sånt idag. Det är flera års startsträcka på våra projekt, säger Bo Johansson.

Enligt Bo Johansson kommer det att bli från och med 1 december, som de första byggnadsarbetarna tvingas lämna företaget.
– Man blir bedrövad, säger Bo Johansson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Storvarsel på NCC

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig