info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Ställningsbyggare död efter fall: "Söker vittnen"

I helgen avled en byggnadsarbetare efter fall från hög höjd.

Det var på den här arbetsplatsen i Barkarby som byggnadsarbetaren föll från hög höjd. Foto: Privat

Ytterligare en byggnadsarbetare har avlidit efter fall från hög höjd. Olyckan skedde i lördags morse på en byggarbetsplats längs Mustanggatan i Barkarbystaden, norra Stockholm, rapporterar StockholmDirekt. 

– Det var en man som ramlade från en hög höjd, om det var ett tak eller en byggnadsställning vet jag inte, men han avled tyvärr, säger Magnus Nilsson, kommunpolis i Järfälla till sajten.

Beställare för bostadsprojektet, Barkarby Six, är Brabo och byggentreprenör är Hanssons Hus Entreprenad.

– Så fort olyckan inträffade kontaktade vi polisen och arbetsmiljöverket. Projektledare från oss var ute på arbetsplatsen under lördagen, säger Rikard Hansson, vd för byggföretaget Hanssons Hus Entreprenad.

Enligt Rikard Hansson var mannen ställningsbyggare. Han var anställd på ett svenskt ställningsbyggarföretag som var underentreprenör på bygget.

Projektet drivs genom så kallad byggledning. Hanssons Hus Entreprenad har endast byggledning på plats. Alla byggnadsarbetare på projektet är anställda på underentreprenörer.

Vad som ligger bakom olyckan är fortfarande oklart. Det handlar om ett bostadsbygge, just nu pågår arbete med stommen och byggarbetsplatsen har varit avstängd sedan olyckan inträffade.

– Vi har genomfört en teknisk undersökning och avvaktar nu resultatet av den. Vi söker även vittnen som vi vill höra. Sedan kommer arbetsmiljöverket att besöka arbetsplatsen idag, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på polisen i Stockholm.

Den avlidna byggnadsarbetaren ska enligt uppgift vara hemmahörande i Litauen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Ställningsbyggare död efter fall: "Söker vittnen"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig