info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Stabilare läge för skadade mannen

Läget är inte längre livshotande för den man som i går skadades allvarligt i olyckan där två miste livet. Arbetsmiljöverket kräver nu att byggherren undanröjer risker innan arbetet får fortsätta.

Två män, en 34-åring och en 37-åring, miste igår livet då ett byggelement föll på Fortums kraftvärmeverksbygge i Värtahamnen i Stockholm.
En tredje man skadades. Han vårdas på Karolinska universitetssjukhuset. Inledningsvis bedömdes hans skador som livshotande, men nu uppger Mirjam Kontio, pressekreterare på sjukhuset, att så inte längre är fallet. Men han är allvarligt skadad.

Förbud mot fortsatt arbete

Efter olyckan spärrades arbetsplatsen av och arbetet lades ned. Arbetsmiljöverket har nu också lagt ett omedelbart stopp med krav på att byggherren Fortum vidtar åtgärder innan arbetet får återupptas. Stoppet gäller den del av värmeverksbygget där olyckan inträffade.
Arbetsmiljöverket kräver tre typer av åtgärder. För det första ska risken för ytterligare ras undanröjas. För det andra ska man säkerställa att inget jobb görs under byggmaterial som inte är säkrat mot ras. Och för det tredje ska det göras en riskbedömning av arbete med montering.

Knapphändig info om olyckan

I nuläget är såväl polisen som Arbetsmiljöverket och byggherren mycket fåordiga om vad som hände i olycksögonblicket. De hänvisar till pågående utredningar.
Det man vet är att det ska ha varit ett byggelement, en värmeavskiljare i plåt, som föll på arbetsplatsen där de tre drabbade männen befann sig.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Stabilare läge för skadade mannen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig