info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Snickare jagade tjuv

Snickaren Henrik Persson stack ner handen i tjuvens jackficka och hittade sin egen mobil och plånbok. Det blev starten på en jakt genom Falkenbergs gator, i väntan på att polisen skulle komma.

Snickaren Henrik Persson, 40 år, skulle upp och jobba på undertaket och la ifrån sig sin mobil och plånbok i en väska på arbetsplatsen. Plötsligt uppmärksammade hans kollega, Nils Andersson, 29 år, att en person kommit in i lokalen och var på väg därifrån.
– Jag undrade vad han gjort och sprang och kollade i Henriks väska. Plånboken och mobilen var borta, berättar Nils.

Snickarna sprang efter mannen.
– Vi fick tag i varsin arm. Jag stack in handen i fickan på hans skinnjacka och märkte direkt att det var mina grejer som var där, säger Henrik. Byggnadsarbetarna sa att de skulle larma polis och det blev mannen upprörd över. Han fick upp ett paraply och slog Nils över örat så att han blödde.
Sedan följde en jakt på Falkenbergs gator. Mannen försökte komma undan först på Handelsbanken, sedan på Medborgarskolan och till slut inne på toaletten på Burger Inn.

Han var upprörd över jakten och skrek
”- Nej, ni kan ju inte springa efter”, berättar Henrik Persson
Snickarna hade hela tiden kontakt med polisen som var på väg och till slut grep mannen. Henrik blev glad över att få tillbaka sina grejer, för han är trött på stölder.
– Det hände en liknande sak på att bygge i Varberg. Då gick någon in på bygget och snodde plånboken. Men den fick jag aldrig tillbaka.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Snickare jagade tjuv

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig