info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Snickare besviken på försäkring

Snickaren Håkan Rahbe är ordentligt besviken på AMF Försäkringar. 7 000 kronor är allt han får för en köldskada på sina fötter som gör att han måste skaffa sig ett nytt yrke. - Det är ynkligt, säger han.

Håkan Rahbe ådrog sig köldskadan i lumpen. Han var gruppchef vid ett radiolänkförband på S3 i Boden. Under en övning förfrös han fötterna. För ett år sedan muckade och började arbeta som snickare. Han och märkte att när han jobbade utomhus tappade han snabbt känseln i fötterna.
– Det kan gå på en halvtimme, berättar Håkan Rahbe.
På grund av besvären har Håkan Rahbe beslutat sig för att sluta som snickare. Hans anställning upphör i Augusti. Han trodde att AMF-försäkringen skulle täcka kostnaderna för en omskolning. Därför blev beskedet om att han bara får 7 000 kronor lite av en chock.
– Jag är besviken. AMF är till för att hjälpa folk och så får man 7000 kronor.
Håkan Rahbe har nu tagit hjälp av en advokat för driva frågan om hans ersättning vidare.
Den till synes låga ersättningen beror enligt Byggnads försäkringsenhet, på att AMF tar bara ansvar invaliditetsskyddet. Känselnedsättning i fötterna anses uppenbarligen inte vara ett särskilt allvarligt handikapp. Däremot torde Håkan Rahbe kunna få ersättning av försäkringskassan om han väljer att skola om sig, anser man på Byggnads försäkringsenhet.

Johan Sjöholm
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Snickare besviken på försäkring

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig