info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skrot till brunn upp i domstol

Byggnads har stämt ett av landets större vvs-företag till arbetsdomstolen (AD) för att de sparkat en vvs-montör utan saklig grund.

Enligt Byggnads beskrivning av omständigheterna i stämningsansökan till AD blev mannen – som varit anställd på företaget i 26 år – avskedad när han jobbade på en större arbetsplats med renovering. Det dagliga arbetet handlade mycket om att byta ut gamla rör – rör som skulle rivas ner, som i princip var skrot och som skulle kastas i en container. Men vvs-montören – som även har en gård med djur – tog hem rören för att bygga en brunn för djurens avföring. När den lokala chefen på företaget fick veta att montören tagit hem rör åkte han till gården och förklarade att det inte var tillåtet. Montören fraktade då tillbaka rören och slängde dem i containern på jobbet. Från företagets sida ansåg man att det handlade om en stöld och valde därför att sparka montören.

Skadestånd på 180 000 kronor

Byggnads yrkar i stämningen på att arbetsdomstolen ska förklara avskedandet för ogiltigt. Facket vill även att vvs-företaget ska betala lön med 40 333 kronor per månad till montören från dagen han fick sparken fram till att dom faller i målet. Dessutom kräver det att företaget ska betala ett anmält skadestånd på 180 000 kronor för felaktigt avsked.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skrot till brunn upp i domstol

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig