info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skolan fejkgodkände byggelever: "Aldrig någon lektion för det"

Ingen utbildning i våtrum – men godkänt betyg. TV4 avslöjar att Bergstrands vuxenutbildningar, som bland annat har byggprogrammet, ska ha fuskat för att få skattepengar.

Bergstrands vuxenutbildningar ska ha delat ut betyg utan utbildning. Foto: Bergstrands vuxenutbildningar

Det är programmet ”Kalla fakta” på TV4 som ikväll berättar om vad som hänt på Bergstrands vuxenutbildningar, som bland annat har bygg- och anläggningsprogrammet, el- och energiprogrammet och olika fordonsutbildningar.

Skolan har enligt reportaget gett elever godkänt i kurser som de aldrig har läst.

De falska godkända betygen har inneburit att man fått ta del av skattepengar. Totalt får skolan 85 000 kronor för varje godkänt betyg.

Kalla fakta har pratat med en elev som gått skolans snickarutbildning, men inte kunnat jobba i yrket på grund av uteblivna kurser. Eleven fick betyg i kurser som han inte ens läst, bland annat i en kurs om hur man som snickare arbetar med våtrum.

– Jag hade verkligen önskat att jag kunde det här och var stolt över det. Jag har aldrig haft någon chans att få lära mig i skolan. Det fanns aldrig någon lektion för det, säger han i Kalla fakta, enligt Expressen som i förväg tagit del av material från reportaget.

Så här skriver Annelee Bergstrand, ägare och vd på Bergstrands utbildning, i ett mejl till Kalla Fakta om att det satts falska betyg på flera olika elever:

”Det är helt emot våra regler, riktlinjer och rutiner. När omfattningen blev känd för oss i den centrala ledningen vidtog vi omedelbart åtgärder”.

Skolan har även publicerat ett längre inlägg inför att reportaget ska sändas på sin webbsida. 

Programmet sänds på TV4 måndag 31 januari klockan 21.00.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skolan fejkgodkände byggelever: "Aldrig någon lektion för det"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig