info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skiftarbetare vill påverka mer

Det finns stora problem förknippade med skiftarbete. En ny undersökning från Stressforskningsinstitutet visar att ett litet inflytande över arbetet orsakar större oro än att arbeta natt.

Många som arbetar skift upplever svårigheter med bland annat sömnen och kort dygnsvila, men enligt undersökningen från Stressforskningsinstitutet upplever ännu fler att inflytande på arbetet är ett ännu större problem.
– Många bryr sig inte om hälsan på grund av att de arbetar natt då de riskerna ligger längre fram i tiden. Utan det är de sociala faktorerna som är absolut viktigast, säger Torbjörn Åkerstedt, sömnforskare vid Stressforskningsinstitutet till Dagens Nyheter.
Vid undersökningen kom forskarna fram till en lista på vilka saker som oroade mest vid skiftarbete. De klassiska som kort dygnsvila fanns med, men listan toppas av orsaker som går att koppla till det sociala livet.
– Det här är ingenting man sett tidigare, men i efterhand är det väldigt logiskt. Det handlar helt enkelt om kontroll över livet, säger Torbjörn Åkerstedt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skiftarbetare vill påverka mer

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig