info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skelettfynd stängde bygge: ”De hittade en del och sedan en till”

Plötsligt det upp skelettdelar på bygget. Polisen kallades till platsen och bygget stängdes av.

Det var på en byggarbetsplats i Uppsala som skelettdelarna hittades. Foto: SVT

Det var när några maskinförare arbetade med att schakta runt ett par flerbostadshus i Sala backa i Uppsala som skelettdelarna hittades. Något som SVT berättat om tidigare.

– Först hittade de en del och sedan kom det en del till. Då stoppade vi arbetet och ringde till polisen, säger Linda Ryttlefors, kommunikationschef på Uppsalahem.

När polisen var på plats spärrades bygget av. Vid en första kontroll talade mycket för att det rör sig om gamla skelettdelar. Men då det inte går att utesluta att kvarlevorna är färska och att det kan ligga ett brott bakom, upprättade polisen en anmälan om mord, alternativt dråp. För att ta reda på hur gamla skelettdelarna är så fördes de till Rättsmedicinalverket för åldersbestämning.

Två dagar efter fyndet var byggarbetsplatsen fortfarande avspärrad. Arbetet låg fortfarande nere.

– Vi väntar på besked från polisen om när vi kan börja igen. Vi hoppas att det blir så snart som möjligt, säger Linda Ryttelfors.

Enligt Linda Ryttelfors så tror man att det är schaktmassor från en medeltida kyrkogård i centrala Uppsala som flyttades till platsen när husen byggdes på 1950-talet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skelettfynd stängde bygge: ”De hittade en del och sedan en till”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig