info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skattekritik mot semesterresor i Bergaliden

Semesterresor med fruar, tveksamma skatteavdrag och en fallskärm på 5,5 miljoner till en tidigare vd. Anklagelserna mot skötseln av det fackföreningsägda fastighetsbolaget Bergaliden blir allt hårdare.

Enligt Dagens Nyheter genomförde skattemyndigheten en revision av bolaget på våren 1997. Den direkta orsaken till revisionen var oklarheter kring bolagets momsredovisning. Under revisionen uppmärksammade skattemyndigheten ett par resor som den tidigare vd-n Roland Källenfors och den tidigare ordföranden Tommy Qvarfort gjort. Den första gick till skidorten Zermatt i Schweiz. Resan kostade 75 000 kronor. Med på resan var även deras fruar. Från Bergalidens sida hävdade man att det rörde sig om en arbetsresa. Skattemyndigheten menar att det handlat om en semesterresa.
Den andra resan gick till Rovaniemi i Finland. Då åkte nio personer för en kostnad på 122 000 kronor. Enligt Bergaliden var resan en kombinerad avskedsgåva och konferensresa till sex personer som lämnat sina jobb på Bergaliden. Bland annat bjöds de på helikoptertur, presenter och underhållning. Skattemyndigheten godkände inte resan som någon konferensresa, eftersom det bland annat saknades konferensprogram. Något som lagstiftningen kräver. Både Roland Källenfors och Tommy Qvarfort godtog skattemyndighetens beslut och rättade sina deklarationer.
Skattemyndigheten är även kritisk mot Bergalidens moms- och skatteinbetalningar under de senaste åren. Bolaget har flera skatteärenden som ligger hos länsrätten. Bergaliden själva hävdar att de redovisat sin ekonomi på ett korrekt sätt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skattekritik mot semesterresor i Bergaliden

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig