info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
3D Hyrliftar 980×260 V29

Skanskaanställda i Lund hade änglavakt: ”Ren tur att ingen var där nere”

Skanskas personal på Clemenstorget i Lund undkom med blotta förskräckelsen. På onsdagsmorgonen körde en bil med hög fart genom ett betonghinder och ned i en arbetsgrop för det pågående spårvägsbygget i staden.
Vittnet Åke Pettersson fotograferade olyckan genom sitt fönster.

Olyckan strax efter klockan 10 på onsdagsmorgonen hade kunnat sluta riktigt illa. Enligt Sydsvenskan kom bilen körande i hög fart på Sankt Petri kyrkogata, mejade ned ett betonghinder och landade i gropen där den fastnade. Enligt vittnen var det bara slumpen som gjorde att inga arbetare skadades i olyckan. Den enda som drabbades var i stället bilens förare, en man i 70-årsåldern som fördes till sjukhus med lindriga skador.
– Det var ingen i gropen då. De skulle precis börja jobba där, så det var bara tur att inga fler skadades, säger ett vittne till Sydsvenskan.

LÄS MER: Jobbade under tung trafik på E6:an

Vittnet Åke Pettersson instämmer. Från sitt fönster hade han utsikt över olycksplatsen.
– Det man tänker är att hade det stått killar där nere i grusgraven och jobbat med rör just då, då vet man inte hur det hade gått. Det var helt enkelt ren jävla tur att ingen var där nere precis när det hände, säger han till Byggnadsarbetaren.
Det är Skanska som för kommunens räkning bygger 5,5 kilometer spårväg mellan Lunds central och Science Village nordost om centrum. Byggstarten ägde rum i våras och spårvägen ska testköras i december nästa år. Polisen rekommenderar bilister att använda andra vägar tills bygget är klart.
– Det är ansträngt generellt i de centrala delarna nu när det byggs på olika ställen, bland annat spårvägen. Vi har en belastad situation. Så lite bilar in i centrum som möjligt är en förebyggande åtgärd, säger kommunpolisen Joakim Nyberg till Sydsvenskan.

arrow_forward Senaste nytt
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer