info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skanska klassar arbetsmiljön

Skanska certifierar sin arbetsmiljö. Det är första rikstäckande bygg-och anläggningsföretaget som certifierar hela sin verksamhet. Målet är noll olyckor.

Certifiering är en slags kvalitetsstämpel som betyder att Skanska uppfyller vissa krav i arbetsmiljöarbetet.
Företagets mål är säkra arbetsplatser utan olyckor och certifieringen är ett led i detta arbete. Ett delmål är att tre av fyra olyckor ska vara borta till 2015.
Verktygen för att nå dit är bland annat utbildning och tydligare ledarskap, enligt Peter Fredriksson, som arbetar med verksamhetsutveckling på Skanska Sverige.
-Certifieringen ställer bland annat krav på att medarbetare och chefer ska ha rätt kompetens till de uppgifter de är satta att utföra och det krävs också att vi ständigt utvecklar vår kompetens och förmåga inom arbetsmiljö, säger han.

Mer utbildning

För de som jobbar ute på byggen tror han att detta kommer att märkas genom att de får mer utbildning i säkerhet och mer genomtänkta arbetsmetoder vid högriskjobb. Vidare mer stödjande chefer.
Skanska har certifieras enligt en brittisk arbetsmiljöstandard; OHSAS (Occupational health and safety assessment series.)
-Det är den globalt använda och accepterade standarden för arbetsmiljö och säkerhet, säger Peter Fredriksson.
Det finns även andra byggföretag som lokalt certifierats enligt denna standard i Sverige.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skanska klassar arbetsmiljön

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig