info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skadades av armeringsjärn

Två arbetsplatsolyckor har inträffat under påskhelgen på Betongmästarna i Öjebyn norr om Piteå. Vid den ena olyckan skadades en arbetare när en upphängningskrok för armering trängde genom huden på mannen.

Arbetsplatsolyckan inträffade på skärtorsdagen på betongelementfabriken Betongmästarna under påskhelgen. Mannen hade precis tömt betongen i formen och skulle gå ner då han snavade på träavsatsen och fick en armeringskrok, som satt fast på betongformen, i högerarmen. Han fördes till vårdcentralen med ambulans, men skadorna ska enligt Arbetsmiljöverket vara lindriga.
– Vi har omedelbart sågat av krokarna och ändrat på konstruktionen för att förhindra fler olyckor, säger Rolf Skoog vd på Betongmästarna till Norrbottenskuriren.

Tre tillbud på arbetsplatsen

Den andra olyckan inträffade i går när en man gick längs en balk och skulle vibrera betong. Han halkade och snavade och slog i vänster arm i formbordet. Under slutet av förra året inträffade tre tillbud på arbetsplatsen bland annat då en lucka till hissen för en tornkran lossnade vid påstigning. Orsaken var en dålig vajer. Med anledning av tillbuden och olyckorna ska Arbetsmiljöverket nu göra ett besök på arbetsplatsen och bland annat höra hur företaget arbetar med arbetsmiljöarbete, riskbedömningar och skyddsronder.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skadades av armeringsjärn

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig