info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Skadades allvarligt vid fall på 15 meter i Luleå – andra fallolyckan på kort tid

En man skadades allvarligt när han föll cirka 15 meter på ett bygge i går eftermiddag i Luleå. Det är den andra olyckan på kort tid på samma arbetsplats.

Olyckan inträffade vid 16-tiden på eftermiddagen i samband med ett husbygge i Södra hamn i Luleå. Enligt ett vittne som tidningen NSD (Norrländska Socialdemokraten) har pratat med föll 35-åringen 15 meter. Mannen fördes till Sunderby sjukhus med svåra skador. Per Edin, förundersökningsledare vid polisen i Luleå, säger till NSD att miljöbrottsåklagaren är underrättad och att en förundersökning om vållande till kroppskada i samband med arbetsolycka har inletts.

LÄS MER: Man föll 16 meter på bygget – kan ha räddats av snöhög

Flera uppenbara brister

Olyckan är den andra på kort tid på arbetsplatsen vid bostadsprojektet Kuststad. I slutet av november föll en byggnadsarbetare cirka 15 meter, men klarade mirakulöst fallet när han hamnade i en snödriva. Arbetsmiljöverket besökte olycksplatsen efter olyckan och kunde då konstatera att det fanns uppenbara brister som måste åtgärdas, bland annat fanns det flera fallrisker. Arbetsgivaren, Nåiden bygg, uppgav senare till Byggnadsarbetaren att bristerna hade åtgärdats.

LÄS MER
:
Efter 16-meters fallet – hård kritik på bygget
Byggföretaget: ”Vi har åtgärdat bristerna”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Skadades allvarligt vid fall på 15 meter i Luleå – andra fallolyckan på kort tid

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig