info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

”Ser bra ut – lätt att stoppa i innerfickan”

Kranföraren Patrik Svedlund från Grödinge utanför Stockholm behöver bara en sekund på sig innan han spontant säger: "Det här är mycket bättre."

Patrik Svedlund syftar på – för att tala byggspråk – renoveringen och ombyggnaden av tidningen Byggnadsarbetaren. Storleken har blivit mindre, sidorna fler och dessutom nya fräscha läsupplevelser inne i tidningen.
– Den förra modellen var lite fladdrig. Den nya är lite mindre och enklare att ta med sig till jobbet. Bara att stoppa i innerfickan och ta med sig upp i kranen. Den förra passade bättre för att sitta hemma och läsa, säger Patrik Svedlund.

Läser det mesta

För dagen jobbar han vid Hötorget centralt i Stockholm. Det regnar lätt och blåser. Patrik Svedlund försöker bläddra igenom tidningen trots vädret. Två saker som nu prioriteras är löner och tester.
– Det är bra, men jag läser egentligen det mesta. Det är bra att få så mycket information som möjligt även om jag naturligtvis skulle vilja läsa mer om kranförare. Det är alltid roligast.

Gillar ”Byggkollen”

En av nyheterna är ”Byggkollen” där redaktionen gör ett snabbt nedslag på en byggarbetsplats någonstans i landet. Ett idé som Patrik Svedlund gillar.
– Det är alltid spännande att läsa om hur det är på andra byggen. Vi som är kranförare far omkring mycket så vem vet – vi kanske kommer till just det bygget. Så den punkten gillar jag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: ”Ser bra ut – lätt att stoppa i innerfickan”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig