info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sämre vinst än väntat för NCC och Skanska

Landets två största byggbolag har nu lämnat rapport för årets tre första månader. Det blev vinst för Skanska, men förlust för NCC.

Skanskas resultat före skatt hamnade på 451 miljoner kronor för det första kvartalet 2011 och det var lägre en vad många analytiker förväntat sig. Första kvartalet 2010 gjorde bolaget en vinst på 936 miljoner kronor före skatt. Enligt ledningen på Skanska återhämtar sig marknaden efter finanskrisen, men det går trögt.

– Norden och Sverige ser väldigt bra ut medan länder som Tjeckien, Slovakien, Storbritannien och vissa delar av USA har problem med nedskärningar i offentlig sektor. Det har avspeglat sig i orderingången, säger Johan Karlström, vd på Skanska.

För NCC:s del så blev det förlust för årets tre första månader. Resultat före skatt blev -326 miljoner och det var sämre än samma period förra året då förlusten hamnade på 182 miljoner kronor och sämre än vad många räknat med. På NCC säger man att orsaken är den hårda vintern.

– Det kostar pengar att ta bort snö. Det har varit en tuffare påverkan i år än vad vi normalt har som snitt”, säger NCC:s vd Peter Wågström

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sämre vinst än väntat för NCC och Skanska

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig