info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Så tvättar du rätt

Få bort smutsen och behåll stilen. Med hjälp av våra fem tips tvättar du byggkläderna rena utan att de slits.

1. Töm fickorna
Följ tvättanvisningen som är anpassad efter plaggets material och konstruktion. Tänk på att knappar och kardborreband ska vara stängda under tvätt, eftersom det minskar slitage på arbetskläderna. Töm fickor på lösa saker eftersom de kan göra hål i kläderna samt kan förstöra tvättmaskinen.

2. Skippa förtvätten
Plaggen behöver normalt inte förtvättas. Vid kraftig nedsmutsning kan du använda förtvätt, men med samma mängd tvättmedel som till huvudtvätten.

3. Hoppa över blekmedlet
Använd kulörtvättmedel för färgade plagg, men inte tvättmedel som innehåller blekmedel. Kontrollera att tvättmedlet är avsett för temperaturen som plagget ska tvättas i och följ doseringsanvisningen. Undvik sköljmedel, eftersom det kan förstöra plaggets material och funktionalitet.

4. Se upp för torktumling
Torktumla helst inte plaggen. Om du väljer att torktumla så låt inte plagget bli helt torrt i tumlare och följ noga anvisningarna. Se tvättråd för respektive plagg, då undantag kan förekomma.

5. Bevara varselfärgen
Varsel- och flamkläder bör tvättas professionellt för att plaggen ska behålla sina skyddsegenskaper. Om man tvättar själv är risken att man tar död på reflexen och drar ner effekten på det fluorescerande tyget. Tvätta varselkläder ofta, eftersom nedsmutsning försämrar varselplaggens synbarhet.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Så tvättar du rätt

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig