info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Rev asbest innan provsvar

Byggnadsarbetare började riva ett tak på en förskola i Bjärred innan provresultatet hade kommit. Dagen efter stod det klart att det var asbest i takplattorna.

Sedan tre veckor tillbaka bygger företaget Sefa Byggnads AB ett mindre ventilationsrum på en förskola i Bjärred. När de skulle göra ett hål i taket för att få in en balk började de riva plattor från taket. Innan de fått tillbaka provsvar på om plattorna innehöll asbest.

Först dagen efter kom resultatet. Plattorna de rev var gjorda av eternit och innehöll därmed asbest. Då hade byggnadsarbetarna jobbat med det en dag utan tillstånd. Och barnen hade haft sin verksamhet i närheten.
– Jag vet inte hur man har kunnat missa detta. Det är beklagligt och mycket tråkigt för de som har jobbat med rivningen utan tillräckliga skydd. Självklart ska det inte vara barn i området när man river eternit, det ska hanteras med stor försiktighet, säger Anders Bertholdsson, miljöinspektör vid Lomma kommun till Sydsvenskan.

Arbetet fick avbrytas och saneringsföretaget OCAB fick ta över. Byggnadsarbetarna som arbetade med rivningen ska få tid för läkarundersökning.

Sebastian Danielsson
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Rev asbest innan provsvar

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig