info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Quiz

Vilket byggår är det?

Här gäller det att ha årtalen rätt i mun. Inte helt enkelt men visa att du är byggets minnesmästare. Minst antal rätt i boden bjuder på fredagsfika.

Annons
Annons
Fråga 1/8

Birgit Friggebo är kvinnan bakom Friggeboden. Men vilket år kom den första modellen som fick vara högst 10 kvadratmeter?

Fråga 2/8

Fisken i Vadbäcken på Hallandsåsen dog och korna visade tecken på förlamning. Orsaken var utsläpp av Rhoca-Gil i samband med tunnelbygget. Vilket år var det som fiskarna hittades?

Fråga 3/8

Miljonprogrammet gick ut på att bygga en miljon bostäder under tio år. Under vilket årtionde byggdes en klar majoritet av lägenheterna?

Fråga 4/8

Att byggbolaget BPA fick ekonomiska problem och att bolaget gick i graven känner de flesta till. Men när började resan, vilket år var det som tolv byggnadsgillen gick ihop och la grunden till BPA?

Fråga 5/8

Tidningen Byggnadsarbetaren kom det här året ut med sitt första nummer. Vilket var året?

Fråga 6/8

Den svenska modellen när det gäller att förhandla fram bland annat löner på bygget utgår från att arbetsmarknadens parter ska sluta avtal utan inblandning av regeringen. Allt detta finns reglerat i Saltsjöbadsavtalet. Vilket år blev det undertecknat?

Fråga 7/8

Betong är vardag för er på bygget. Det gjuts enorma mängder varje år. Men när byggdes den första cementfabriken i landet? Kan avslöja att det var i Lomma i Skåne.

Fråga 8/8

Säkra våtrum  – GVK – ger ut branschregler för hur man ska få allt rätt och riktigt i just våtrum för att undvika fuktskador. Vilket år kom den första upplagan med dessa regler ut?

Du har svarat på 0 av 8 frågor.
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig