info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Quiz

Vem är byggkändisen?

Gamla kända rävar i byggbranschen. Och nya från Youtube och Instagram. Men vet du vilka de är?

Annons
Annons
Fråga 1/8

Vilken snickare gick nyligen ut med att han är transsexuell och vad hette han innan könsbytet?

Fråga 2/8

Arbetsgivarorganisationen Plåt & Ventföretagen har tagit hjälp av Youtubestjärnan för att väcka intresse för branschen och locka tonåringar till vent. Vilken youtube-kändis är detta?

Fråga 3/8

Han har varit lagspelare i en tuff lagsport och sade nyligen så här till TV4: ”Hade jag varit snickare hela livet, så hade jag varit mer sliten i kroppen än om jag spelat hela livet….”.

Fråga 4/8

Vem är detta?

Fråga 5/8

Peab toppar listan bland de största svenska bygg- och anläggningsföretagen när det kommer till antalet anställda i Sverige. Koncernchefen tillträdde på sin post 2013. Vem är han?

Fråga 6/8

”Att ha illegal arbetskraft borde ge feta böter – det skulle kosta tio gånger mer än vad man tjänat på det.” Citatet kommer från en känd styrelseordförande i ett stort bemanningsbolag inom bygg. Vad heter hon?

Fråga 7/8

El- och VVS-firman har 46 000 prenumeranter och visar i Youtube-klipp hur de jobbar. De har till och med en egen filmare anställd. Vad heter mannen som är kopplad till kanalen?

Fråga 8/8

Den här snickaren har denna vecka samlat busslaster med byggnadsarbetare från hela landet under parollen Rädda jobben. Han menar att riktiga jobb försvinner när skötsamma företag konkurreras ut. Vem är han?

Du har svarat på 0 av 8 frågor.
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig