info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Quiz

Vad heter byggprogrammet på tv?

Snickare och hantverkare som visar upp sina färdigheter i tv är en populär genre som lockar storpublik. Men har du koll på vad programmen heter?

Annons
Annons
Vad heter byggprogrammet på tv
Fråga 1/8

Vi börjar med en klassiker. Det här realityprogrammet blev omåttligt populärt och gick i korthet ut på att ett team av byggnadsarbetare rev ner ett hus och byggde upp ett helt nytt igen på bara en vecka.

Vad heter byggprogrammet på tv
Fråga 2/8

Det här byggprogrammet sändes i totalt 19 säsonger, med målaren Johnnie och snickaren Mattias som programledare.    

Vad heter byggprogrammet på tv
Fråga 3/8

Vi går vidare med lite SVT. Här är det programledaren Anne Lundberg och arkitekten Gert Wingårdh som följer människor som förverkligar sina alldeles egna drömbyggen.

Vad heter byggprogrammet på tv
Fråga 4/8

Det här programmet hade premiär redan 1997. Tanken var att ”motivera människor att själva fixa hemma”. Programledaren försvann från rampljuset 2017 efter ett antal mindre smickrande anklagelser.

Fråga 5/8

Här får vi hänga med några skäggiga timmermän med en förkärlek för traditionell byggnadskonst som renoverar små och stora hus tillsammans med inkallade specialister.

Vad heter byggprogrammet på tv
Fråga 6/8

Björn Christiernsson, som i över tio år snickrade i ett annat tv-program med Martin Timell, var programledare för en serie där familjer som drabbats av eldsvådor fick hjälp att bygga upp sina hem på nytt.

Fråga 7/8

Det här byggprogrammet sändes i TV3. I varje avsnitt fick tittarna dels följa en familj som var tvungna att göra en renovering av något slag, dels en familj som letade efter en ny bostad.

Vad heter byggprogrammet på tv
Fråga 8/8

Vi avslutar med ett mycket populärt program från ett av våra grannländer. Hade premiär 2015 och visar hur ett hantverkarteam åker runt i landet och genomför häftiga ombyggnader av slitna och förfallna stugor.

Du har svarat på 0 av 8 frågor.
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig