info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Quiz

Byggåret som gått – Hur mycket minns du?

Även om den tröttsamma pandemin tagit i stort sett allt medieutrymme under året har det faktiskt skett annat också – i alla fall i byggbranschen. Minns du vad?

Annons
Annons
Fråga 1/15

Vid midnatt den 21 januari i år var det dags. Cirka en miljon gamla ID06-kort stängdes ner och ersattes med nya. Men när lanserades ID06 för första gången?

Fråga 2/15

I 14 år jobbade rörmokaren utan att hans hemlighet röjdes. Men till slut uppdagades det hela och han fick lämna sin anställning. Vad var det arbetsgivaren upptäckte?

Fråga 3/15

Som de väntat, stockholmarna. Till slut – efter en strapatsrik resa från Kina med en och annan storm på vägen – dök den upp. ”Guldbron”. Hur lång är bron? (Foto: Holger Ellgaard)

Fråga 4/15

Ni vet känslan när överskottet betalas ut. Humöret är på topp och livet leker. Men, men … det finns alltid de som får mer. Som byggnadsarbetaren i Göteborg som i februari vann 137 miljoner kronor på Lotto. Vad kunde kollegorna vänta sig efter vinsten?

Fråga 5/15

Under året har det stormat rejält i LO-kollektivet på grund av den så infekterade las-frågan. Vad står las för?

Fråga 6/15

Till slut gick det inte längre. Byggföretaget i Höganäs fick nog och polisanmälde sin granne. Vilken var grannen?

Fråga 7/15

Byggnadsarbetarens reporter Johan Fyrk släppte en bok baserad på tidigare reportage i tidningen, en bok som ledde till en hel debatt under hösten. Vad heter boken?

Fråga 8/15

Wuhan, Kina, i januari. Vad ser vi på bilden?

Fråga 9/15

Peab, Skanska och NCC är de största byggbolagen i Sverige sett till omsättning. Vilket bolag är fjärde störst? (ledtråd: tog över 4:e-platsen från JM i år)

Fråga 10/15

I början på året skrev vi att världens största hjullastare, ”Komatsus L-2350”, stod färdigmonterad för att göra sitt jobb i… ja var?

Fråga 11/15

Tusentals byggfel och år av förseningar. Det omtalade mardrömsbygget kunde slutligen invigas i oktober i år. Vilket är projektet?

Fråga 12/15

Paus, start, paus, start. Arbetet med det som ska bli Nordens högsta byggnad ser ut att kunna fortsätta trots allt. Men i vilken stad byggs skrapan?

Fråga 13/15

Från 2016 fram till sista maj i år har de fyra största installationsföretagen i Sverige köpt upp 91 företag. Tre av giganterna är Bravida, Assemblin och Instalco. Vilket är det fjärde?

Fråga 14/15

Sergei Lukashov från Ukraina och hans kollegor blev lovade jobbvisum och korrekt lön i Sverige. Väl i Sverige – Vad gjorde byggchefen när han tröttnade på byggjobbarnas ”tjat” om lönen?

Fråga 15/15

Ett av de stora byggbolagen har gång efter annan varslat under året, senast bara några dagar innan julafton. Vilket byggbolag tänker vi på?

Du har svarat på 0 av 15 frågor.
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig