info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polisutredning om skyliftolyckan

Hela skyliften föll när den träffades av betongblocket. Mannen kastades ur liftkorgen och skadades allvarligt. Polisen utreder nu gårdagens svåra olycka i Ystad.

Olyckan hände på torsdagseftermiddagen i samband med montering av förtillverkade betongelement. Den inträffade vid byggandet av nya badhuset i Ystad.
-Det är en mycket allvarlig olycka. Det rör sig om ett tungt byggelement som föll och en maskin som rasade, säger Lars Sundlöf, kriminalinspektör vid länskriminalen i Skåne.

Föll från korgen

Den skadade mannen arbetade från en skylift. Ett förtillverkat betongelement hade satts på plats med hjälp av en lyftkran och kättingarna hade tagits loss.
Enligt polisens uppgifter hade byggnadsarbetaren börjat sänka ner liften då betongblocket plötsligt kom farande. Det träffade den utfällda liftarmen och fick till följd att liften föll och mannen trillade ur liftkorgen. Han hade arbetat från utsidan men föll in i byggnaden. Mannen skadade allvarligt och fördes till sjukhus. Idag besöker Arbetsmiljöverket platsen för att börja sin utredning om hur det kunde ske.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polisutredning om skyliftolyckan

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig